Mistery Of Pop – Temples

Estàndard

Acabo d’entregar un treball de linguística en el que havia d’escollir una entrevista i extreure informació de l’entrevistat per la seva manera d’utilitzar la llengua. He triat una entrevista a l’Eduard Punset perquè sabia que almenys dues coses serien fàcils de justificar per com parla: és Català i és un bon friki.

Després d’escoltar-lo he escrit la meva TESI DOCTORAL SOBRE LA QUÍMICA PRIMA

aviam

aquí hi ha dues maneres de veure-ho: o som química o som màgia.

Si som química… doncs tot és una merda pq vol dir que funcionem per unes reaccions que estan programades per escollir per nosaltres: ni sentim, ni estimem, ni intuïm, ni hosties. Tot reducció, occidació, protons, neutrons i ponts d’hidrogen. No som lliures, som com un insecte o una pinya, però que es creu més guai perquè se les dóna d’evolucionat.

Si som màgia… m’agrada pensar que som màgia; tot té sentit, brillem; fem poesia i és veritat; ens agrada viure i és veritat. Somiem i sentim com individus, SOM.

La màgia, però, es pot entendre també com una altra química: la “química petita” o també anomenada “química prima”. Una química de partícules més petites i més transparents, de reaccions més silencioses que no podem estudiar perquè és tan sutil i discreta que passa inadvertida.

El concepte de la “química prima” és el punt d’inflacció de la meva tesi doctoral. Veient la màgia com una “química prima” podem arribar a dues conclusions:

1. la màgia no existeix. simplement, és una química que no sabem com funciona i, per conseqüència de la ignorància, li posem un vel de misteri que justifica que no ens entrem de l’assuntu. Els reis són els pares.

2. la pròpia química és una part de la màgia que sí que entenem. No puc subestimar l’insecte, no puc subestimar la pinya ni les reaccions redox ni els ponts d’hidrogen. Tot és part de la màgia superior o “màgia gruixuda”, la part simple de la qual nosaltres anomenem Química és només la que a nosaltres ens sembla entendre; una eina de la magia gruixuda que nosaltres sabem (o creiem que sabem) catalogar.

Per poder demostrar que som i vivim dins d’aquesta màgia gruixuda, necessitaria poder explicar el funcionament d’aquesta química prima; cosa que, si tinc raó i som màgia mai seria possible, ja que el que té la màgia és que no té un funcionament establert. Així és com s’entra al bucle d’una evidència que, alhora que és evidència, és una no-demostració (que no negació).

bueno

paro d’escriure que haig d’anar a dormir; si has volgut, ja ho has entès: has d’anar a missa els diumenges.

escolta aquest temita i gosalo amb la bona química prima d’aquest ritmillo

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s